Home » Onze kerk » Beroepingswerk

Beroepingswerk

Onze gemeente is op zoek naar een predikant. Op deze pagina informeren wij u over het beroepingswerk. Bent u of kent u een geschikte kandidaat? Dan horen wij dat heel graag via: beroepingscommissie@kerkdrunen.nl.

Protestantse Gemeente Drunen zoekt een bevlogen en energieke predikant,

0,8 fte, waarvan tenminste 0,4 fte voor onbepaalde tijd en 0,4 fte voor in ieder geval 5 jaar.

We zoeken een predikant die

• de Bijbelse boodschap inspirerend weet over te brengen op jong en oud,
  • daarbij actief de relatie legt naar ons leven hier en nu,
  • stimuleert en bemoedigt in geloof,
  • plezier heeft in het zoeken naar en ontwikkelen van eigentijdse manieren van vieren en kerkzijn,
  • zich in het werk laat leiden door een diaconaal hart en missionair verlangen,
  • zich inzet op samenwerking met en tussen verschillende groepen binnen onze kerk, maar ook daarbuiten,
  • zichtbaar is in Drunen en doorgaat op de ingeslagen weg van oecumene en samenwerking,
  • zich herkent in het DNA van onze gemeente en mee wil werken aan het realiseren van ons beleidsplan.

Wat wij bieden is:

• een warme, kleurrijke en positieve geloofsgemeenschap,
  • een betrokken en kleine groep jongeren en jeugd,
  • een trouwe, groeiende groep ouderen,
  • samen zoekend naar een toekomstbestendige vorm van kerkzijn,
  • lossere structuren, maar vast in geloof,
  • een gedreven kerkenraad, een enthousiaste diaconie en meerdere werkgroepen die zich met elkaar willen inzetten om onze gemeente van blijvende waarde te laten zijn.

n.b. huisvesting: Er is geen pastorie beschikbaar maar het college van kerkrentmeesters heeft zich verplicht de predikant te helpen zich te huisvesten.

Drunen ligt tussen het rivierlandschap van de Bergsche Maas en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, tussen ’s-Hertogenbosch en Waalwijk en behoort tot de burgerlijke gemeente Heusden. Drunen is een levendig dorp waar vele organisaties actief zijn en sport en cultuur volop aanwezig zijn.

Geïnteresseerd?

Is uw interesse gewekt en herkent u zich in het geschetste profiel, dan nodigen u van harte uit om te reageren. Wij zien uw schriftelijke motivatie met belangstelling tegemoet. U kunt deze samen met uw C.V. vóór 15-05-2019 richten aan de voorzitter van de beroepingscommissie, mevrouw I. Eikenaar, via beroepingscommissie@kerkdrunen.nl .

Vragen kunt u stellen via een e-mail aan beroepingscommissie@kerkdrunen.nl.  of via tel.nr. 0623213269. Ook kunt u, per genoemde mailadres, het informatiepakket aanvragen via onze secr. dhr. R. Verkaik of hier downloaden.

Informatiepakket voor sollicitanten