Beste Kliederaars!

Even een berichtje over de Kliederkerk. 

Voor het dit seizoen zijn de data al bekend, dus kunnen ze al in de agenda.

                         26 maart, 2 juni.

We hebben voor het komende seizoen een paar wijzigingen;

  • We hebben een nieuwe verhalenvertelster erbij; ook dominee Margo uit Vlijmen zal een aantal keren het verhaal aan de kinderen vertellen. Ook dominee Bram gaan jullie horen en wie weet de nieuwe pastoor ook al wel.
  • De locatie van de bijeenkomsten gaat veranderen. Tot de zomervakantie in 2023 gaan we  Kliederkerk Drunen/Vlijmen/Elshout houden in de Pastoor Vermeulen zaal van de Parochie Wonderbare Moeder  en vanaf september 2023 in de prot. Kerk de Open Hof, beide in Drunen.

Kliederkerk is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar met hun (groot)ouders en heeft als doel kinderen op een creatieve en speelse manier bekend te maken met de verhalen uit de Bijbel.

Elke Kliederkerk bestaat uit de drie elementen ‘ONTDEKKEN, VIEREN, ETEN’.

Opgeven is niet verplicht maar wel fijn. kliederkerkdrunen@gmail.com

De kosten voor deelname bedragen 3 euro per persoon.

       ----------------------------------------------------------------------------

SAMENTUIN

Heeft u het gezien, alles wat groeit en bloeit, vruchten geeft...en ja er eten velen mee van de tuinopbrengst; de vlaamse gaai nam de appels , hier en daar met een paar hapjes maar toch... De merels aten van de aardbeien en de slakken genoten van de koolbladeren. Toch bleef er nog veel over om lekkere salades te maken die we dan nuttigden op de donderdagmiddag of om naar de voedselbank te brengen.

En wat zijn we blij met onze nieuwe vrijwilligers, sommigen zijn er af en toe en anderen zijn er elke week weer. Er zijn er die koffie komen drinken en er zijn mensen met kennis van tuinieren die komen werken. En alles is goed. De tuin is ook echt bedoeld als plek waar je gewoon komt zoals je bent en met de mogelijkheden die je hebt. Een vrolijke plek waar werken en ontmoeten , even alleen zijn of  verhalen delen beide kan. Vele handen maken werk wel echt lichter en kennis delen leidt tot nog meer weten over wat er groeit. Fijn om door zo met elkaar samen te werken we steeds een stapje verder komen. Plannen zijn er genoeg, tijd ontbreekt soms wat maar rustig aan kan er meer en meer worden gerealiseerd.

Dankbaar zijn we voor de uitbreiding van onze tuin-set; met twee tafels en een aantal stoelen vanuit de gemeente Vlijmen en nog een aantal stoelen van Henk en Janny Bongers kunnen we nu met veel meer mensen aan de koffie zonder met stoelen te hoeven sjouwen!

Ook blij zijn we met allerlei donaties voor in de keuken; twee pannen, snijplanken, verschillende lepels. Daar kunnen we nog een aantal dingen gebruiken;

Bakblikken voor in de oven. Twee koekenpannen en 1 grote pan en een kleine pan (allemaal geschikt voor inductie) en 2 schalen. Mocht u nog iets over hebben wat u kunt missen dan horen we het graag :).

In de zomer gaat het werken en ontmoeten gewoon door, elke donderdag vanaf 10 uur tot minimaal 12 uur.

groetjes van het tuinteam

         -----------------------------------------------------------------