Buiten de kerk

 

Kerk-zijn vindt niet alleen in de kerk plaats, maar ook daarbuiten. Als gemeente organiseren we ook vieringen buiten de muren van ons eigen kerkgebouw. We vertellen u er graag over.


Kliederkerk Drunen

 

Samen met Parochie Wonderbare Moeder organiseert onze kerk gemiddeld 1 keer in de  2 maanden Kliederkerk Drunen in de aula van Kindcentrum Wereldwijs. Kliederkerk Drunen is een ontmoetingsplek waar kinderen van 0 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders op ontspannen en eigentijdse wijze kunnen ontdekken hoe geloven iets kan toevoegen aan je leven.

Via stoere spelletjes of samen kliederen, een korte viering van een kwartiertje en daarna lekker met elkaar, en met andere ouders en kinderen, genieten van een hapje en drankje. Meer informatie leest op 

www.facebook.com/kliederkerkdrunen

Ouderenviering in de Zandley

 

De taakgroep ‘Pastoraat’ verzorgt elke maand een viering in verzorgingshuis de Zandley. In de regel gebeurt dit elke laatste vrijdag van de maand, om 16.00 uur de zaal naast ’t Hofke.

De viering wordt afgesloten met gezamenlijk koffiedrinken.

Ook viert men een aantal keer per jaar met elkaar het Heilig Avondmaal. Voor meer informatie over de vieringen in de Zandley neemt u contact op met mevrouw Ineke van Engeland (0416-377707).

Vieringen voor ouderen

 

Jaarlijks zijn er vlak voor Kerst en Pasen vieringen voor onze senior gemeenteleden. Ieder gemeentelid boven de 75 wordt hiervoor uitgenodigd. Het programma bestaat uit een koffietafel en een viering met overdenking.

Hemelvaart

 

Op Hemelvaartsdag organiseren de protestantse gemeenten in Vlijmen, Engelen en Drunen om de beurt een viering voor hun gezamenlijke leden. Bij mooi weer vindt deze gezamenlijke kerkdienst plaats in de open lucht.