Wie zijn wij?

Nederland kent een grote verscheidenheid aan christelijke kerken. Hoe past de Protestantse gemeente te Drunen daarin? Waar staan we voor? Waarop richten wij ons? Wat kun je verwachten als je bij ons over de (lage) drempel komt?

Waarom vormen wij een kerkgemeenschap?

De Protestantse gemeente te Drunen is vóór alles een christelijke kerk. Dat betekent dat Jezus Christus de basis en de bron is. Dat Zijn kruisdood de basis voor vergeving is, en Zijn opstanding de bron voor het leven, is voor onze gemeente meer dan een frase.

De gemeente kent een zekere verscheidenheid in stromingen en culturen. Daaruit is in de loop van de decennia een eigen cultuur gegroeid die gekenmerkt wordt door verbondenheid in ons geloof; vrijheid om dat in te vullen zonder controle en verplichting; betrokkenheid bij en belangstelling voor elkaar; waardering voor eigen inbreng; respect voor verschillen.

• Wat beogen wij? Naar binnen en naar buiten?
  • Is het allemaal goed geregeld; organisatorisch, financieel?
  • Waar moet ik zijn? Met mijn post, mijn fiets/ auto en met mijn vragen....
  • Voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met de kerktaal is een vertaling van enkele wezenlijke zaken in onze kerk toegevoegd.