Home » Info van het NBG

Info van het NBG

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN
Info 193 (kort)

 

Website en app gelanceerd in Kenia, Portugal en Zuid-Afrika
Sinds kort hebben de bijbelgenootschappen in Portugal, Kenia en Zuid-Afrika een eigen website en bijbelapp gekregen. Het NBG en andere bijbelgenootschappen hebben daarbij ondersteuning gegeven. Een mooie stap voor deze drie landen.

 

Een Bijbel in Mende voor Sierra Leone

Sierra Leone is een van de armste landen ter wereld. De inwoners hebben de afgelopen jaren veel te lijden gehad door de burgeroorlog en de ebola-epidemie. Veel inwoners halen kracht en troost uit de Bijbel, maar kunnen niet zelf uit de Bijbel lezen. Het Nederlands Bijbelgenootschap wil ervoor zorgen dat ze dat straks wel kunnen met een bijbelvertaling in het Mende, de taal van hun hart.
Wilt u meehelpen aan de totstandkoming van een bijbelvertaling voor Sierra Leone? Kijk dan op https://formulier.bijbelgenootschap.nl/donatie-sl-websiteen geef een gift.

Presentatie NBG 'Bijbellezen met kinderen'
Samen met kinderen in de Bijbel lezen, dat is soms best een uitdaging. Hoe help je kinderen ontdekken wat de verhalen ons te vertellen hebben? Het Nederlands Bijbelgenootschap helpt ouders en kinderwerkers hierin met de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’. Neem voor meer informatie contact op met Nanja Faber, e-mail: nfaber@bijbelgenootschap.nl, telefoon: 023 - 514 61 65.

App 'Mijn Bijbel' vernieuwd

Eind vorig jaar is de appMijn Bijbelvan het NBG uitgebreid met leesplannen, de Herziene Statenvertaling, een verbeterde zoekfunctie en iPad-ondersteuning.

De app is te downloaden in de Appstore of op Google Play. Ga naar debijbel.nl/app.

 

Voorproefje uit de nieuwe BGT-Jongerenbijbel

Maak alvast kennis met deze nieuwe BGT-Jongerenbijbel met het dagboek voor dertig dagen. Hierin zijn allerlei verschillende voorbeelden van de extra’s uit de Jongerenbijbel te vinden.

Het dagboek verschijnt in april en is verkrijgbaar in de webshop van het NBG shop.bijbelgenootschap.nl of de christelijke boekhandel.